Fate-Saga is eindelijk een Winx-Saga! 🦋 | Fate The Winx Saga Seizoen 2 Review.

Dit is de eerste blogpost van het nieuwe jaar. Laten we dit jaar dus goed aftrappen.
Vandaag gaan we het hebben over, Fate: The Winx Saga seizoen 2. Zoals we nu inmiddels allemaal wel weten: De serie is helaas voorgoed gecancelled. Seizoen twee is ook wel bekend nu als seizoen finito. Er zal geen derde seizoen zijn van de Live-Action over de magische Winx. En ja, ik ben boos.

Fate: The Winx Saga seizoen 2 was eigenlijk voor mij de grote aftrapper naar toekomstige afleveringen. Seizoen 2 was zoveel beter dan het treinwrak seizoen 1. Het was in zoveel dingen super verbeterd. Seizoen 2 gaf de serie eindelijk een echte richting – het ging nu echt ergens naar toe. Het verhaal ging nu eindelijk een interessante richting op, en die ik graag had zien ontwikkelen.

De storyline van seizoen 2 was echt een verhaal met enorm veel betekenis. Maar Netflix kondigde in November 2022 aan dat Fate: The Winx Saga officieel gecancelled was, en dat seizoen 2 het laatste dat we ooit zouden zien van de Live-Action adaptatie van Winx.

Ik begon me echt te hechten aan Fate: The Winx Saga.
Met seizoen 2 begon ik me echt te hechten aan het verhaallijn, de karakters en de hele serie. Fate: The Winx Saga seizoen 2 was heel intrigerend. Meer dan ik had verwacht. Laten we vandaag praten over Fate: The Winx Saga seizoen 2. Laten we voorgoed afscheid nemen aan deze serie. Maar een serie die absoluut nooit gaan vergeten.

Want ongeacht je mening, het is en blijft een serie die heel belangrijk was in de historie van de Winx Club franchise. Laten we daarom een laatste duik nemen in deze serie, Fate: The Winx Saga.
Als een soort vaarwel aan de serie. Laten dit tijdperk afsluiten met een allerlaatste blogpost.

Fate: The Winx Saga. Dank je wel voor alles.


DISCLAIMER:
Ik neem aan dat iedereen sinds Fate: The Winx Saga seizoen 2 uitkwam – op 16 September 2022 – de serie inmiddels heeft gezien. Zo niet? Dan lijkt het me niet slim voor je om mijn review te lezen. Misschien heb je geen Netflix hebt of moet je het nog kijken (zoals dat je net nieuw bent aan de franchise).

Dit wordt namelijk een review van de complete Fate: The Winx Saga seizoen 2. Het is daarom erg obvious
dat het vol met hele belangrijke spoilers zit.
Denk aan: Het verhaal, de karakters, plotwendingen, cliffhangers. Allemaal belangrijke dingen dus. En het kan de fun van het kijken van de serie verpesten
als je die allemaal van te voren al weet. Kom pas terug op mijn blog als je alle afleveringen van Fate: The Winx Saga seizoen 2 hebt gezien.

Wat ik hier ga uitdrukken zijn maar meningen, en meningen zijn nooit de waarheid. Als je het oneens met me bent, dan is dat volkomen oké. Maar ik vraag je wel vriendelijk om a.u.b mijn mening te respecteren – en die van anderen in de reacties hieronder – we hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar we moeten elkaar wel ten alle tijden blijven respecteren.


Is Fate Saga Seizoen 2 écht een Winx Saga?
Een van de redenen dat Fate Winx Saga seizoen 2 voor mij een super verbetering was omdat het eindelijk zoals Winx Club voelde. In andere woorden: de Fate-Saga voelde eindeijk als een Winx-Saga. Het voelde eindelijk zoals de originele animatie-serie. Het had eindelijk dat oude & goude Winx gevoel. Alle Winx elementen waren zichtbaar. Het had eindelijk die Winx-vibés waar we zo bekend mee zijn. En dat is één van de redenen waarom ik van het tweede seizoen hield. Het voelde eindelijk als een Winx Club adaptie live-action versie. Nog niet helemaal natuurlijk, maar het was wel op de goede weg.

Fate Winx Saga seizoen 2 voelde meer als een Winx Saga, als seizoen 1 voelde. Dit voelde echt als een Winx-verhaal. Het verhaal voelde als een verhaal dat ik me in Winx Club zou kunnen voorstellen. Dit voelde echt als een Winx seizoen uit de originele animatie-serie. Treinwrak seizoen 1 voelde helemaal niet zoals Winx (zoals vele andere fans ook vinden). Het voelde meer als een Riverdale 2.0. En het voelde meer als een fake kopie van Winx. Het deed me meer denken aan een Bootleg Winx.

In seizoen 2 waren veel meer bekende thema’s en elementen van de animatie-serie van de magische Winx. Zoals de nieuwe vijand Sebastian Valtor. De achternaam is de naam van de seizoen 3 schurk en tovenaar van de orginele animatie-serie, Valtor. Ik denk niet dat hij letterlijk Valtor moest voorstellen, maar hem de achternaam ‘Valtor’ geven voelde als een easter egg naar de originele animatie-serie. Het voelt dan toch alsof Valtor in de Live-Action is – en alsof dit de echte Winx Club is.

De feeën-transformaties (met échte vleugels nu 🦋)
aan het einde met het laatste gevecht tegen Sebastian Valtor mogen we ook echt niet vergeten. Dat was absoluut de meest Winx-achtige scéne uit het hele seizoen. De feeën-transformaties waren zo magisch. Ook de magie dit seizoen voelde meer als Winx-achtige magie, zoals de momenten waar de Winx hun krachten gingen bundelen, zoals op die grote magische steen of tegen vijanden. Het voelde ook meer als feeënmagie, inplaats van de enge en meer heks-achtige magie van vorig seizoen. Dit seizoen voelde de magie meer feeën-achtig door de fantastische en kleurrijke speciale effecten van de magie. Maar je kreeg helaas bijna niets mee van de lessen die op Alfea gegeven worden, terwijl daar ook een groot deel van de magie huist, en dat is wel iets dat ik erg miste dit seizoen 😕

Flora, van de originele cast van de animatie-serie Winx Club, is er nu bij gekomen dit seizoen. De club voelde meer compleet (Zucht, maar ik mis Tecna 🙁). Ze is ook zachtaardig en lief, zoals de originele Flora. De relaties, zoals die van Bloom en Sky, voelde meer zoals van de originele animatie-serie. Dat moment waar ze samen op een witte paard reden deed me denken aan de Winx Club-film ‘Het Magisch Avontuur’, dat had ik echt niet verwacht. En wist je dat Abigail Cowen (Bloom) en Danny Griffin (Sky) in het echt ook samen zijn? Dat maakt het nog veel beter! 😇

En Musa en Riven die wat closer worden, voelde ook zoals de originele Winx. Ook de momenten van vriendschap tussen de meiden voelde zoals de originele Winx, de vriendschap interacties voelde echt allemaal zoals de animatie-serie. En de verschillende levenslessen die de karakters leren door de vriendschappen met de meiden en relaties met de jongens, maar natuurlijk ook door de gebeurtenissen en ervaringen in de levens van de karakters, dat voelde echt heel Winx. Leren om de controle soms los te laten: een les dat Aisha leerde dit seizoen, en voelde heel erg vergelijkbaar met het verhaallijn van Layla van de originele animatie-serie.

Stella die een aardiger en meer sympathieker karakter werdt dit seizoen deed me denken aan haar verhaallijn in de originele animatie-serie wat zeer vergelijkbaar is (maar in de originele wel minder gemeen en minder verwaand). Drama’s zoals het uitmaken van relaties: het moment waar Musa en Sam uitelkaar gaan, dat deed me denken aan seizoen 6 van de originele animatie-serie waar het uitgaat tussen Musa en Riven.

Het thema dit seizoen van ‘Samen staan we sterk’ en ‘Hoe zwaar het ook wordt, het komt altijd goed’ dat trok me meteen weer terug naar de oude Winx,
en dat thema is ook echt waarom ik van Winx Club hou. De momenten waar de Winx feeën samen het kwaad versloegen, dat was echt absoluut Winx 😇
De relatie van Aisha en Grey, voelde voor mij echt heel vergelijkbaar met de relatie Layla en Nex in de originele animatie-serie. Net als Nex, leert Grey de meer wildere kant van Aisha naar boven te halen, en daar hield ik zo van.

De storyline van het mysterie van de verdwenen feeën voelt echt als een verhaal dat in Winx Club zou kunnen thuishoren. Het voelde echt als een Winx-avontuur (de high stakes van de originele Winx waren er). Aflevering 3 ‘Your Newfound popularity’ was mijn favoriete aflevering, omdat het de aflevering was van het Alfea feest, en de Winx prachtige en stijlvolle jurken droegen, en dat vondt ik ook absoluut zoals Winx. Winx staat echt bekend om haar gevoel voor stijl en mode. Het is echt geen Winx als er geen mooie outfits en geweldige mode in zitten, natuurlijk. Ik dacht ook dat de outfits dit seizoen veel beter waren dan seizoen 1, ze hebben echt meer gelet op de mode dit seizoen.

Musa was ook meer gekleed als een tomboy, zoals de originele eerste drie seizoenen. En de Winx droegen regelmatig crop tops, wat voor mij ook een hint naar de animatie-serie was. En die aflevering waar Flora dat bloemen jasje droeg of in een andere aflevering een blousje met bloemen print erop, en het was echt precies iets wat Flora in de animatie-serie ook zou dragen – Flora draagt in de cartoon ook altijd alles met bloemen. Ze is ook niet voor niks de fee van de natuur.

En het einde met de reveal van Bloom’s moeder in The Realm of Darkness. Bloom gaat op een zoektocht naar haar ouders in een totaal andere dimensie die ook nog eens gevaarlijk kan zijn, dat voelde erg ‘Geheim van het Verloren Rijk’ (Jammer dat we nooit haar echte moeder en vader zullen zien 😔). Dit seizoen had iedereen zijn/haar eigen persoonlijke worstelingen en inner demons om te over komen. Alle karakters voelde veel meer menselijk, omdat ze meer emotie hadden, en dat voelde erg Winx. Ook in de originele serie zijn de Winx niet perfect. En het feit dat iedereen een leven had buiten de club om was eigenlijk ook net als de originele animatie-serie. In de originele serie had iedereen ook haar eigen dromen/ambities/persoonlijkheden die niets met de club te maken had. Dit voelde ik erg in Fate Winx Saga seizoen 2 gereflecteerd.

De momenten, zoals in de eerste aflevering, waar de Winx suite meiden hun feeënmagie op meer creatieve manieren gebruiken en meer vindingrijkheid tonen, daar hield ik ook enorm van, want het deed me heel erg denken aan Winx Club. In de originele animatie-serie gebruiken de Winx hun magie ook altijd op hele creatieve en vindingrijke manieren. De Winx hebben veel meer krachten dan alleen maar energie kunnen stralen, en dat voelde gereflecteerd in dit seizoen.
Soms waren er ook momenten in Fate: The Winx Saga seizoen 2 waar de magie even niet werkte (of magieloos waren), en de Winx suite meiden de wetenschap en hun brein gebruikte om conflicten te verslaan. In Aflevering 3 werdt Aisha aangevallen door één van de Scrapers, en Flora stak het monster in de fik door een lucifer op het wezen te gooien.

Want, zoals Flora zei, ‘Magie werkt misschien nu niet, maar scheikunde wel’. In de originele serie waren ook momenten waar de Winx magieloos waren of hun krachten niet werkte tegen bepaalde monsters, en ze hun hersenen moesten kraken om conflicten te verslaan (en een meer strategische plan bedenken) en dat is één van de redenen waarom ik van Fate Winx Saga seizoen 2 hield. Aan het einde van seizoen 2 onthuld Beatrix iets heel groots over haar verleden, Beatrix onthuld dat ze nog twee andere zussen heeft (Ze heten Isobel and D’Arcy), maar waarmee ze vervreemd is. Dit lijkt op een soort easter egg naar de originele animatie-serie van de drie heksen zussen, de Trix (Icy, Darcy en Stormy).

Er was zelfs een korte scene met Bloom en Aisha waar ze terugkomen van een shop-tripje met tassen en dozen in hun handen, die scéne maakte me zo blij, dit voelde echt Winx! 😇 Shoppen is echt typisch Winx.
Hoe veel keer in de originele serie hebben we de meiden wel niet zien winkelen en de etalage ramen zien zoenen of laat in de nacht terug zien komen vanwege een dagje intensief shoppen? Het is echt het hart van Winx.


Het verhaal van Fate: The Winx Saga seizoen 2:
Ik moet het eerlijk toegeven: Ik heb het gevoel dat ik de enige ben die echt hield van het tweede seizoen. Volgens mij ben ik de enige die dit seizoen heel erg goed vondt. Volgens mij ben ik de enige die echt genoten heeft van dit seizoen. Het verhaal had veel mysterie en geheimen – en werden allemaal beantwoord aan het einde van het seizoen.
De stakes waren heel hoog dit seizoen, en het verhaal was heel bloedstollend en meeslepend – het had constant mijn aandacht, ik wilde steeds meer. Het verhaal voelde meer serieus dan het eerste seizoen – geen homofobische grappen meer, en minder woke ideologie. Met geweldige momenten van kracht en magie – zoals het moment waar Bloom, Rosalind letterlijk frituurt met haar drakenvlam kracht.
Het was echt heel krachtig. Serieus.

Ik heb zoveel tranen gelaten bij dit seizoen. Er was zo veel emotie, en ook kracht in emotie. De les hoe boosheid een geweldige motivatie om goede dingen te doen (aan het einde van het seizoen waar Farah, Bloom leert hoe je kracht en emotie kan gebruiken om de mensen waarvan je houdt te beschermen). Het had zulke prachtige momenten van karaktergroei en levenslessen. Dit seizoen had een heel stevig verhaallijn, de thema’s en verhaallijnen waren heel sterk, en heel goed opgebouwd. De writing was zo veel beter – niet perfect natuurlijk, maar wel tien keer beter dan het treinwrak dat is seizoen 1.

Ik hield ervan hoe alle feeën dit seizoen één groot team vormde. In seizoen 1 was er wat verdeeltheid (zoals met Stella en Beatrix), en ik haatte dat 😕 Dit seizoen stonden alle feeën samen, en dat was mooi. Elkaar hebben is de grootste kracht die er bestaat. Er was veel meer teamwork, en de kracht van het hebben van een team werdt ook heel erg benadrukt, en dat was heel mooi. Het plot was zo veel beter op deze manier.

Fate Winx Saga seizoen 2 heeft onderweg misschien sommige van de originele Winx Club-magie verloren, maar het heeft haar meeslepende verhaallijn en unieke groep karakters zeker niet verloren en daarvoor zal ik het een overwinning geven. En ik voel alsof ik de enige ben die zo denkt. Seizoen 2 blaast voor mij het eerste seizoen echt uit het water. Maar deze mening is onpopulairder dan je denkt. Veel fans – vooral op de Winx Club reddit forum – haatte seizoen 2. Andere critici hebben dit seizoen ook doodgegooid met kritiek (Rotten Tomatoes en Reddit hebben
het al helemaal verscheurd). Het werdt niet zo goed ontvangen als je misschien zou denken. Maar voor mij was het echt een heel goed en krachtig seizoen, en ik heb het gevoel dat ik de enige ben die dit denkt. Dat vindt ik best jammer eigenlijk.

Ik voel alsof ik de enige ben die ziet hoe goed  Fate Winx Saga seizoen 2 is. Ik voel alsof ik de enige ben die de positieve dingen ziet dit seizoen (Ik ben een Boogschutter en zie alles graag vanuit
de positieve kant). In de Winx Club-community is veel negatieve energie over Fate Winx Saga seizoen 2 – daarom ben ik ook uit de Winx community gestapt. Teveel negativiteit voor mij 😕 Maar ik dacht: Waarom maak ik niet mijn eigen Fate: The Winx Saga seizoen 2 review? Om de andere kant van de munt te laten zien? Ik wil laten zien waarom het verhaallijn misschien beter kan zijn dan je eigenlijk eerst dacht.

Ga maar eens naar google (of youtube), en tik maar eens in ‘Fate Winx saga season 2’ en je vindt negatieve energie overal. Dit seizoen is zeker niet perfect, begrijp me niet verkeerd. Maar ik vindt dat Fate Winx Saga seizoen 2 meer haat krijgt dan het eigenlijk verdient 😕 Fate Winx Saga seizoen 2 heeft veel positieve kanten die vaak over het hoofd worden gezien. Na seizoen 2 wilde ik ook echt een seizoen 3, maar Bryan Young (de showrunner) had aangekondigd op Instagram dat Fate: The Winx Saga niet meer doorging en daarom geen nieuwe afleveringen meer zou krijgen. En ik was best wel boos 😕 Het voelde ook raar, want ik dacht dat de kijkcijfers goed waren – maar daar kom ik later op terug, want sommige mensen hebben me verteld dat dat misschien toch niet helemaal de waarheid was.

Het verhaallijn van seizoen 2 voelde eindelijk alsof het echt ergens heen ging. Seizoen 2 voelde als een hele goede aftrap voor toekomstige seizoenen. Het had plotwendingen, het pitje voelde heel hoog dit seizoen. Het voelde voor mij alsof er meer verhaallijn was dan het eerste seizoen. Er werdt meer gefocust op Rosalind en de vermiste feeën. De focus lag veel minder op de horror en duisternis, en dat maakt dit seizoen zo veel beter dan haar voorganger. Het verhaal voelde lichter.
Het verhaal over de vermiste feeën voelde als een meer lichter plot, maar het was een heel goed verhaallijn. Dit bewijst dat je ook veel kunt doen met wat lichtere verhaallijnen. Al hoewel, af en toe het nog horror-achtig was voelde het veel minder geforceerd deze keer, en dat was al een grote verbetering voor mij. De horror is waarom seizoen 1 een treinwrak was voor mij en veel andere mensen. Het voelde zo out-of-place in een verhaal dat eigenlijk over feeën en fantasie gaat.

De karakterverhalen van de Winx suite meiden waren heel intrigerend en de karakters voelde veel sympathieker. Er werdt meer gefocust op de karakterverhalen van de meiden – er was meer karakterontwikkeling. In het vorige seizoen wisten we dat de Winx mentale gezondheids problemen hadden, maar er werdt verder niet veel mee gedaan – de schrijvers gingen er niet echt dieper op in. Maar dit seizoen voelde echt alles anders. De hele toon en vibé voelde anders, de schrijvers deden veel meer met hun karakters. Karakters als Musa, Beatrix en zelfs Stella moesten het een lange tijd zonder hun magische krachten doen en hierin ontdekten ze hun echte innerlijke kracht en zwakke punten, watvoor geweldige karakter-momenten en karakterontwikkelingen zorgde.

Het zorgde ervoor dat de meiden hun eigen zwakheden moesten leren omarmen, en dat zorgde voor hele intrigerende verhaallijnen. Er is niets mis met zwakheid tonen, en ik vondt het interessant hoe ook de karakters  kwetsbaarheden werden verkend. Vorig seizoen voelde sommige karakters een beetje te perfect – ze hadden wel problemen, maar deden alsof het ze niets kon schelen. Nu kwamen de echte gevoelens naar boven, en de karakters voelde tien keer interessanter en sympathieker. En sommige karakters – zoals Musa – gingen zelfs opzoek naar hulp en op zoek naar dingen die beter waren voor hun mentale gezondheid. Toegeven dat er iets mis met je is en dan hulp zoeken is zo veel meer krachtiger, dan doen alsof het je allemaal niets kan schelen. Dat leek ook één van de thema’s dit seizoen: Hulp zoeken of hulp toe laten. Zoals Aisha zei tegen Bloom, ‘Het maakt je echt niet minder badass om soms hulp toe te laten of je vrienden voor je te laten zorgen’. Dit heeft me serieus geïnspireerd om hulp te zoeken voor mijn problemen thuis.

En wat ze met Musa’s karakter deden dit seizoen was geweldig. In het eerste seizoen leren we dat Musa een empaat en een mind-fairy is, en dat houdt in dat ze andere mensen hun gevoelens overneemt, zoals negatieve emoties of pijn kan weghalen. Toen haar moeder overleed, voelde ze alle pijn die haar moeder voelde toen ze stierf, en dat traumatiseerde haar voorgoed, daarom heeft ze moeite met haar krachten. En dat heeft zelfs de relatie van haar en Sam verscheurd. Het was niet makkelijk voor Musa dit seizoen, vooral als iedereen om haar heen zo boos en gefrustreerd is door de overname van Rosalind. Musa neemt te veel van mensen hun angsten weg, en dat begon een negatieve invloed op haar te krijgen. En toen Riven, Musa vertelde ‘dat ze te veel in haar hoofd zit en meer in haar lichaam moet komen’ is wanneer ze besloot naar het Specialisten team te komen om uiteindelijk de emoties en gedachten in haar hoofd beter onder controle te krijgen. Dat vondt ik een hele goede boodschap.

Training is zo belangrijk voor je mentale gezondheid. Ikzelf heb een angststoornis en een enorme stresskip. Training helpt mij heel erg om terug in mijn lichaam te komen en uit mijn hoofd. Stress is een vastgeroeste emotie in je lichaam. Je sport dan letterlijk de stress en last uit je lichaam. Dat is hoe ik Musa’s verhaallijn zag. Het is een hele belangrijke boodschap. Bewegen is goed voor je lichamelijke gezond, maar ook goed voor je mentale gezondheid. Veel mensen haten het dat Musa nu een specialist is geworden, maar ik ben blij voor haar want ze heeft iets gevonden dat beter voor haar, en dat waardeer ik 🙂 Musa heeft haar gevoelens eindelijk geaccepteerd, en heeft nu toegegeven dat ze het niet leuk vond om een mind-fairy te zijn – het is belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn.

De emoties dit seizoen waren ook veel realistischer.
Ik kon me veel meer in de karakters herkennen dit seizoen dan wat de karakters waren vorig seizoen.
De Stella die door haar traumatische verleden mensen omlaag haalt en manipulatief doet? Sorry, maar daar herken ik me echt niet in 😕 Aisha’s seizoen 1 backstory waar wordt uitgelegd dat ze onzeker met haar magie was vanwege een ongeluk met water op de basissschool? Sorry, die emoties zijn helemaal niet realistisch 😕 Maar de karakters van seizoen 1. Die zijn er nu niet meer in seizoen 2. Ze zijn veranderd.

Hier zijn de karakterverhalen veel meer sympathieker. Ik heb veel meer empathie voor de seizoen 2 versie karakters, dan de seizoen 1 versie.
Dit seizoen had zo veel meer karaktergroei. Bloom die Rosalind frituurt met haar drakenvlam kracht voelde echt alsof ze verantwoordelijkheid nam voor haar fouten, en het haar sloopt vanbinnen wat het bevrijdden van Rosalind heeft gedaan met alles en iedereen waar ze om geeft. Bloom bevrijdde Rosalind, maar ze is ook diegene die haar verslaat. Dat is net ik met mijn ex-vriendje; eerst al zijn slechte praktijken steunen, maar zodra ik achter alle leugens kwam, zorgde ik dat hij er nooit meer mee wegkwam.

Aisha die een perfectionist is
en bang was om verliefd te worden, omdat ze bang was
dat het haar aandacht van belangrijke dingen zou afleiden, maar ze leert dat los te laten door Grey een kans te geven door Flora’s advies dat ‘we zijn geboren om verliefd te worden’. Verliefd worden is niet iets waar je jezelf voor moet beschermen, zoals Flora het zegt, ‘ons lichaam geeft hormonen vrij als we verliefd zijn, hoe gek is dat?’ (Dit wist ik niet eens 😌). Grey hielp Aisha te ontspannen en te beseffen dat ze niet verantwoordelijk was voor haar vrienden. Aisha en Grey’s relatie lijkt op die van Layla en Nex in de originele animatie-serie. Daar helpt Nex haar meer wilde kant te openen en het beste uit haar te halen, omdat Layla moeite heeft met wat meer wilder zijn, vanwege haar opvoeding. En Aisha en Grey’s relatie is er vergelijkbaar, in deze versie leert Grey haar ook om meer fun te hebben en dat het leven niet zo serieus hoeft te zijn altijd.

Maar later ontdekt Aisha door Stella’s bitch van een moeder dat Grey eigenlijk een Blood Witch is. En dit was echt heartbreaking voor Aisha. Ik zag dat iemand zei dat dit eigenlijk heel erg lijkt op Layla en Nabu’s verhaallijn van de originele seizoen 3. In de originele serie verbergt Nabu zijn echte naam en doet hij zich voor als ‘Ophir’. In Fate Winx Saga seizoen 2 verbergt Grey dat hij een Blood Witch is, maar hij is nog steeds een goed persoon, net als in de originele serie.
Ik denk dat dat is waar hun relatie naar toe zou zijn gegaan had deze serie een derde seizoen gekregen. Ik voel dat de relatie van Aisha en Grey een soort mix van Nex en Nabu is.

Ik denk dat als er een seizoen 3 zou zijn gekomen dat Aisha uiteindelijk Grey had vergeven, net als Layla in de originele serie Nabu had vergeven, voor het verbergen van de echte identiteit. Een soort redemption arc voor hun relatie. Dit was serieus echt de meest intrigerende koppel van het seizoen. Aisha hechte zo veel waarde aan haar relatie met Grey, zegt eigenlijk hoe veel ze gegroeit is – hoe veel waarde relaties en emoties voor haar waren geworden. Het zou een hele mooie boodschap geweest zijn als seizoen 3 niet was laten vallen. Omdat Grey een Blood Witch was betekende nog niet meteen dat hij een slechterik was, dat zou een hele belangrijke les zijn geweest – was seizoen 3 niet in het water laten vallen.

Seizoen 2 voelde meer gericht op vriendschap, dan het eerste seizoen was. En dat is eigenlijk waar Winx Club om gaat, natuurlijk. De hechte connectie tussen Beatrix en Stella was meest interessantste vriendschap.
Beatrix en Stella zijn allebei heel verschillend, toch vullen ze elkaar goed aan. Ze waren zo verschillend en toch zo hetzelfde, en verrassend genoeg een heel goed duo. Ze voelde net als een yin & yang duo, duisternis en licht samen. Beatrix voelt zich alleen in de wereld, en Stella verteld haar dat, ‘Nee, je bent niet alleen, je had mij al die hele tijd’. Beatrix maakt het uit met Riven en Dane, en zoekt naar Stella. Beatrix en Stella beginnen een vriendschap te ontwikkelen vanwege hun eigen problemen en trauma’s, daarin kunnen ze zich herkennen in elkaar. Hun vriendschap is mooi opgebouwd, en erg sympathiek 🙂

Nadat Beatrix ontvoerd was door de Blood Witches en zwaar gewond is, zorgt Stella voor haar. Als Beatrix dan doodgaat, voelt Stella zich hartgebroken. Beatrix iemand die heel dierbaar voor Stella was geworden, en haar de waarde van vriendschap liet zien. Stella is letterlijk gebroken als Beatrix sterft. Beatrix was iemand die haar begreep, haar trauma’s en problemen begreep, iemand waar ze eindelijk verbinding mee had gemaakt. Stella is echt veel gegroeit dit seizoen door de hechte en emotionele band met Beatrix en de andere meiden. Stella leerde de echte waarde van vriendschap kennen, zelfs zo ver dat ze bereid is om haar koninklijke status op te geven als dat nodig is, omdat vriendschap zo veel belangrijker voor haar is geworden. Haar hele strenge en controlerende moeder Luna zegt dat ‘om koningin te zijn, je verder moet kijken dan vriendschap’. Stella wordt boos, en zegt ‘als ze moest kiezen, dat haar keuze heel duidelijk is’.

Maar soms moet je de waarde van vriendschap op een harde manier leren, zoals met de dood. Toen ik nog maar 17 jaar oud was overleed mijn beste vriendin ook. Ik was hartgebroken, maar het leerde me wel hoe kostbaar vriendschap kan zijn en hoe kostbaar onze vriendschap was. Dit seizoen was vooral het thema van de dood, en dat liefde verder gaat dan de dood. Het leert je hoe kostbaar het eigenlijk is, en hoe de dingen op elk moment zomaar kan verdwijnen. Ik weet dat de Winx community helemaal kapot is van de dood van Beatrix, maar haar rol en verhaallijn in de serie Fate The Winx Saga was eigenlijk gedaan. Beatrix offerde zichzelf op voor iedereen, een perfect einde voor haar verhaal. Het verhaallijn van Beatrix en Stella was ontzettend betekenisvol, en één van mijn favoriete vriendschappen dit seizoen.

Aan het einde van het seizoen leren de Winx suite meiden dat om je ware magie te ontgrendelen, moet je vrede sluiten met al je emoties. Vreugde, Wanhoop, Verdriet, Impulsiviteit, Boosheid, Enthousiasme, Passie. Er is schoonheid en kracht in beide. Niet alleen maar negatieve emoties, maar ook positieve emoties en het allemaal samenbrengen. Allebei zijn nodig om je volste potentieel te bereiken. En dat vondt ik mooi aan dit seizoen 🙂 In het seizoen worden Bloom en haar kamergenoten aangemoedigd om zowel positieve als negatieve emoties te omarmen om hun vermogen om te transformeren te unlocken. Er is niet alleen plaats voor positieve en negatieve krachten, maar voor beide. Beide postieve en negatieve emoties zijn even belangrijk. Ik hou van dit hele omarmen van je emoties, het is belangrijk om je emoties te omarmen.
Zelfs negatieve emoties kunnen worden omgezet in iets positiefs. Het is belangrijk om dit te realiseren.

‘Er is zo veel dat je nog niet weet’-benaring van het verhaal van seizoen 2 was heel intrigerend.
Elke keer ontdekte je weer iets dat je eerst nog niet wist, zoals een geheim of een andere verborgen waarheid. Elke aflevering was er meer te weten,
elke keer was er weer een nieuw geheim exposed.
Als je dan eindelijk dacht dat je alles wist, dan schudde het verhaal je heel hard wakker met: Nee, je weet het niet. Alles wat je dacht te weten. Da’s een grote leugen.
Deze richting van het verhaal vondt ik heel goed.


Waarom Rosalind Hale de beste antagonist is van seizoen 2:
Rosalind Hale is de nieuwe antagonist van seizoen 2.  Rosalind is verreweg het beste karakter van dit seizoen, en een van de meest intrigerende schurken die ik ooit heb gezien. Rosalind is de belangrijkste antagonist van dit seizoen, haar rol is meer ‘het slechte schoolhoofd’-antagonist, maar het was een hele intrigerende archetype. En deze archetype maakt haar karakter heel engaging en interessant. De transitie van een welwillende en vriendelijke schoolhoofd naar een meer strengere en dictatoriale schoolhoofd is een interessante wending in het verhaal.

Het zet je hele wereld op zijn kop. Het voelde dan ook heel chaotisch soms, maar dat was natuurlijk de bedoeling. Als de slechterik het hoofd is van je school, wat doe je dan? Als de slechterik zich binnen in je school vestigt, wat moet je dan? Ik vondt het een heel interessant concept. Het maakte het seizoen 2-verhaal heel spannend. Hoewel ik voelde dat ze er meer mee hadden kunnen doen, was het erg interessant niettemin.

Rosalind heeft de controle overgenomen op de magische school, Alfea. Alles is flink veranderd nu. Alles is veel strenger geworden. Ze heeft een meer totalitair regime opgelegd. En zoals Stella het beschreef ‘lijkt het nu wel een politiestaat hier’. Het zien van hoe de meiden tegen dit meer strengere beleid moeten opboksen was een hele interessante storyline en spannend conflict dit seizoen. Natuurlijk doen de feeën er alles aan om de school weer terug te krijgen naar hoe het ooit was. Ze willen niets liever dan dat de dingen terug gaan naar hoe het eerder was. De school weer terug te krijgen naar hoe het eerst was en er achter komen wat Rosalind precies wil en haar dan uitschakelen. Om te zien hoe de meiden zo veel geven om hun school en Farah Dowling is mooi om te zien.

Rosalind’s karakter is heel mysterieus.
Ze heeft een boek met een taal die niemand kent. Zit elk avond urenlang in de oostvleugel. Wat ze daar doet? 🤔 Niemand weet het. Sinds haar komst verdwijnen er steeds meer en meer feeën van de school. Rosalind is echt een mysterie. Haar mysterieuze aura is ik denk wat haar karakter zo goed maakt. Zelfs tot aan de seizoensfinale toe, blijft ze een mysterie. Nooit zijn we echt achtergekomen wat haar plannen nou echt waren. Wat was ze nou echt van plan? 🤔 Waarom was ze toch zo geïnteresseerd in Bloom en de kracht van de drakenvlam? 🤔 (Ik denk dat ze die probeerde te stelen of misbruik van maken). Die vragen zijn nooit beantwoord geweest. Maar dat is juist wat haar karakter zo interessant maakt. Ze is een mysterie, en blijft een mysterie voor de rest van de vooreeuwigheid.

Het seizoen 2 storyline gaf mij het gevoel van dat je soms gewoon dingen nooit zult weten en nooit antwoord zult krijgen op sommige vragen. En dat is niet meteen een signaal van slechte writing, maar juist een teken van dat dit een serie over mysteries is. En als iemand die heel erg van mysteries en geheimen houdt, was dit perfect. Rosalind is een forever mysterie, maar ik denk dat dit altijd al de bedoeling met haar karakter is geweest. Rosalind was nooit bedoeld om een erg duidelijk karakter te zijn. Ze is vanaf het begin opgezet als iemand waar je vraagtekens bij moet hebben.

Rosalind is altijd bedoeld om het soort karakter te zijn waar je aan het einde nog steeds denkt: Wie was zij nou al die tijd eigenlijk? 🤔 Dat is hoe haar karakter is geschreven. Soms dan is het de bedoeling dat karakters vooraltijd een mysterie blijven. Soms dan is het de bedoeling dat je altijd blijft speculeren. Soms dan is het de bedoeling dat je niet weet en nooit gaat weten. Het blijft juist interessant als het een mysterie blijft. We zijn er nooit echt achtergekomen wie ze nou eigenlijk echt was, en dat maakt haar juist zo een intrigerend karakter.

Wat Rosalind’s karakter ook zo goed maakt voor mij is wat een grote bitch ze eigenlijk is. Weet je nog toen ze dat hele fake narratief fabriceerde om Farah te demoniseren dat ze gewoon was weggerend en iedereen in de steek had gelaten om zichzelf als een soort redder in nood af te schilderen. Het eerste wat ik riep was: ‘Nee, jij hebt haar vermoord, bitch!! 😠’. Want wat doe je dan? Dode mensen kunnen niet meer terugvechten! In dat moment realiseerde ik me echt wat een achterlijk kreng Rosalind was. En het is geweldig. Toen was ik ook meteen weg van haar. Haar karakter is geweldig. Rosalind is zó gemeen. Ze is achterbaks, koud, emotieloos en super streng. Manipulatief, pathologisch leugenaar, en ze geeft echt om niemand (haar woorden letterlijk). Haar blik is ijskoud. Haar ogen zeggen letterlijk hoe achterlijk ze is. Rosalind kan mensen letterlijk ondragelijke pijn bezorgen. Ja, ze heeft pijn magie, en ze geeft er niets om. Geweldig zo een achterlijke bitch als antagonist. Fantastisch.

Weet je nog hoe Rosalind van die snik verhalen verzon?
Iedereen haat me hier. Iedereen ziet me hier graag falen. Ze denken allemaal dat ik slecht ben. Ik riep elke keer: Rot op met je snik verhalen. Hou op met je proberen sympathie te trekken, bitch! 😠. Rosalind is een briljant geschreven karakter. Haar bitchy karakter heeft iets intrigerends. Ze is echt mijn favoriete karakter en antagonist dit seizoen. Rosalind is zo een gemene bitch dat ze zelfs mensen vooreeuwig kan bevriezen met haar ijs-magie (Is Rosalind eigenlijk Icy? 🤔). Haar gemeenheid doet me denken aan de gemeenheid van Icy seizoen 1.

En ik hou van schurken die niet alleen maar kwade plannen hebben voor wereld regering, maar ook een enorme bitch zijn – heel gemeen en ijskoud zijn. Meer van dit soort karakters astublieft! En ik hou van vijanden die echt iets heel persoonlijks te doen hebben met de main cast van de serie. En ik voel dat Rosalind dit echt was. Ik ben helemaal weg van Rosalind’s karakter. Ze is achterlijk wijf en een grote bitch. En dat maakt haar zo geweldig – als je niet doet wat ze wilt, dan mag je lekker de muur gaan schoonmaken, net als Beatrix 😆

Rosalind is een tiran. Maar ook wel een goede leider.
Ze is de slechterik, maar ook goed in zaken doen – wat best wel de realiteit reflecteert – maar dat maakt je soms in de war, en dat is nog een heel interessant deel van haar karakter. Ze kan zo goed liegen dat je het bijna gaat geloven. Ik denk dat dit komt omdat Rosalind het met zoveel zelfvertrouwen en trots altijd zegt. Ik zie ook veel Winx-fans zeggen, ‘Rosalind is slecht, maar die magische trainingen die ze geeft zijn eigenlijk wel weer beter’. Rosalind’s trainingen hebben meer power, dan die van Farah – die meer focuste op strategie. Rosalind is een absolute bitch, maar soms heeft ze het ook heel goed voor met de feeën.

Maar laat het je niet in de war maken. Ik heb gezien dat dit veel fans liet twijfelen aan hunzelf en hun overtuigingen – hadden we het misschien fout over Rosalind denk je dan. Val er niet voor. Rosalind probeert je te mindfucken, en het is de bedoeling met haar karakter dat ze zo verwarrend is soms. Ze wilt je mind overnemen. Het is de bedoeling met haar karakter dat ze ingewikkeld is, Rosalind is geen zwart-wit karakter – soms een goede leider, maar nog steeds net zo gemeen als eerst. Dit is gewoon hoe haar karakter is geschreven.

Op dat moment dat Stella op het punt haar stond te exposen voor wie ze echt is fabriceert Rosalind wel weer een ander fake verhaal erom heen – die iedereen toch wel weer gelooft. Want ze is zo geweldig 🙄
Iedereen vindt Rosalind zo geweldig 🙄 Hoe Rosalind verheerlijkt werdt door iedereen, en dat alleen de Winx suite meiden zagen voor wie ze echt was, dat was echt heel goed geschreven. Deze hele Pro-Rosalind en Anti-Rosalind clubjes was zo goed, en ik ben zo blij dat de schrijvers dit concept hebben verkend. Het gaf het verhaal de high stakes – zoals Bloom die bijna 20 jaar werdt opgesloten omdat ze Anti-Rosalind was en haar vermoordt had, zelfs als haar moord terecht was, omdat Rosalind geen goed persoon was. Het gaf het een politieke laag die erg interessant was.

Bloom had gelijk en verdiende het om Rosalind te killen, nadat ze zei dat ‘schoolhoofd Farah Dowling zwak was’. Bloom’s drakenvlam-krachten liepen uit de hand, niet omdat ze een monster was, maar omdat ze eigenlijk heel veel gaf om Farah Dowling. En dat vondt ik heel mooi om te zien. Ik had medelijden met Bloom  dit seizoen.. Ze geeft om Farah, maar zij is degene is die Rosalind heeft vrijgelaten en Farah heeft laten vermoorden, en dat sloopt haar vanbinnen. Maar hoe boos Bloom werdt omdat ze zo veel gaf om Farah en haar loyaliteit en zorgzaamheid aan haar (en Winx-fans noemen Bloom nog steeds een Mary Sue 🙄).

De scéne waar Bloom Rosalind vermoordde was geweldig. Bloom gelooft nog steeds in Farah, en staat nog steeds bij haar, en dat vondt ik mooi. Bloom werdt zo kwaad dat ze Rosalind letterlijk frituurt met haar vuurkrachten – net als een Chicken Wings van de KFC. Als je maar iets zegt over Farah, wees maar gereed dat Bloom je letterlijk zal roosteren. Zeg maar iets verkeerds over Farah, en je gaat eraan. De scéne was prachtig. Haar band met Farah is sterk. Bloom zal er voor zorgen dat je absoluut spijt gaat krijgen als je maar een ding zegt over Farah dat niet waar is. Het zegt heel veel over wat Farah voor Bloom betekende.


Was seizoen 2 beter dan seizoen 1?
Ik heb het hier al eerder in mijn blogpost kort over gehad, maar laten we hier meer op in gaan nu.
Was het tweede seizoen écht beter als zijn voorganger? 🤔 Het antwoord op deze vraag is simpel: Yes. Seizoen 2 is veel beter dan seizoen 1. De writing was veel beter dan seizoen 2. Ik weet dat anderen de writing soms heel slecht vonden, maar ik voel alsof ik de enige
ben die het eigenlijk heel goed vondt. Anderen vonden de writing slecht, en soms was het inderdaad een beetje teleurstellend (en verspilde potentieel). Mensen vonden de writing slecht, omdat ‘het verhaal heel chaotisch soms was’.

In mijn perspectief was de chaos dit seizoen niet zo misplaatst meer als seizoen 1. In seizoen 1 vondt ik het het verhaal inderdaad ontzettend chaotisch. En zo chaotisch dat ik soms het verhaal niet kon volgen – ben ik de enige die me weinig kan herrineren van seizoen 1? 😕 (Omdat het verhaal zo rommeltje was soms). Dit had ik met het tweede seizoen eigenlijk veel minder. Ik kon het seizoen 2-verhaal veel beter volgen eigenlijk. Maar ik kan begrijpen waarom het voor anderen misschien moeilijk te volgen was. Ik vondt dat seizoen 1 haar beloftes niet na kwam, ik vondt dat seizoen 2 ze eindelijk mooi na kwam. En alle beloftes van seizoen 1 in seizoen 2 goed na kwamen.

Die chaos in seizoen 2 voelde ik eigenlijk wat het verhaal zo veel high stakes gaf. Fate Winx Saga is een donker en grimmig verhaal, je kunt wel een beetje verwachten dat het chaotisch gaat worden. Maar de chaos voelde voor mij niet als een rommelig of slordige geschreven verhaal – dat is hoe anderen het wel zagen blijkbaar, maar zo zie ik het niet – de chaos voelde meer erg spannend verhaal en een verhaal met high stakes. Maar ik ben er niet zo van dat de Winx Club community nu zit te klagen over de donkerheid – en zij waren diegene die graag een donker Winx verhaal wilde, en nu kregen ze er een, maar nu zitten te klagen dat het donker is 😕 – En ik wilde nooit een donker Winx verhaal. Ik wilde een Winx-verhaal. Want ik wist al vanaf het begin dat het ging floppen en de magie van Winx Club zou verpesten.

Het seizoen 2-verhaallijn voelde veel meer Winx-achtiger. De storyline van de vermiste feeën was zo goed, en ik denk dat het zo goed was omdat het iets was wat je in Winx Club zou zien. Het doet me eigenlijk beetje denken aan het originele Winx seizoen 4 verhaallijn waar de Winx ook soortvan zoeken naar vermiste feeën. De vermiste feeën van de aarde die lang geleden waren verdwenen, en de Winx ontdekken dat de aardfeeën eeuwenlang waren opgesloten door de kwade Wizards, en de Winx ze moesten redden uit hun gevangenis.

En in Fate Winx Saga seizoen 2 moeten de Winx suite meiden ontdekken waarom zo veel feeën van de Alfea school plotseling en mysterieus verdwijnen, en waarom zo veel feeën hun krachten kwijt raken op mysterieuze wijze. De feeën die hun krachten kwijtraken voelde ook heel erg Winx-achtig, want in de originele serie raakten de meiden in het verleden vaak het magische feeën-krachten kwijt, en in Fate Winx Saga moeten ze leren zonder magie te kunnen overleven, dat voelde erg als een throwback naar de originele serie. Dat is waarom ik misschien meteen iets bekends voelde met seizoen 2 – het voelde aan als een thema van de originele Winx. Deze bekendheid van seizoen 2 was fijn, en het maakte verhaal veel beter, dan seizoen 1. Het seizoen 1-verhaallijn had totaal geen associatie met de originele Winx. Het seizoen 2-verhaallijn had in ieder geval wat associatie met de originele serie – een verhaallijn dat vergelijkend was met seizoen 4 – het voelde eindelijk echt gebaseerd op het originele verhaallijn.

De andere nieuwe antagonist en Blood Witch, Sebestian Valtor, voelde dan ook heel erg vergelijkend met originele seizoen 3 schurk Valtor. Veel Winx-fans zeggen dat hij totaal niets lijkt op Valtor, en ik denk dat ook niet de bedoeling is dat hij compleet op Valtor lijkt, maar het feit dat hij feeën-magie stal om onoverwinnelijk te worden en sterkste van allemaal, lijkt wel een sterk op Valtor. Valtor in seizoen 3 en seizoen 8 stal de krachten van alle werelden en de licht van alle sterren om de sterkste tovenaar van de Magische Dimensie te worden. De populaire mening is dat de Fate Winx Saga Valtor totaal verwijderd is van alle karakteristieken de originele Valtor had is in mijn perspectief niet waar. Ik vindt hem wel
erg lijken op Valtor.

Ook het feit dat hij veel weet van Bloom’s verleden doet Sebastian Valtor verbinden met originele Valtor, en hij gebruikte vaak manipulatie-tactieken, een eigenschap waar de originele Valtor zo om geliefd was. De antagonisten dit seizoen voelde veel meer als de originele Winx, en daarom was seizoen 2 veel beter. Ik vondt het goed hoe Sebastian niet zo een voorspelbare vijand was – gedroeg zich eerst als een goede kerel, maar dat later een slechterik bleek te zijn.

Er was veel meer gevaar dit seizoen. Soms ging het verhaallijn met sneltreinvaart en soms met slakkengang, maar dat maakte het verhaal engaging om te kijken. Het was steeds het gevoel van je weet niet wat je kon verwachten, en dat was beter, want seizoen 1 voelde nogal voorspelbaar soms. Het verhaal was dit seizoen veel sterker dan het eerste seizoen, en het seizoen 2-verhaal behield de donkere en volwassen atmosfeer.

In dit seizoen gedroeg Bloom zich minder roekeloos en impulsief als vorig seizoen (wanneer ze dat was, dan was het gewoon zelfverdediging) en was meer de held deze keer. Dit seizoen maakte Bloom goed wat ze fout had gedaan, en accepteerde de gevolgen van haar daden. Dit seizoen was een mengeling van monsters, heksen en ander gespuis – vorig seizoen waren de enige monsters The Burned Ones – dat was dus al een grote verbetering.


Hoe zit het met Flora in seizoen 2?
Seizoen 2 introduceert ons een nieuwe karakter en aanvulling aan de groep, de originele Winx-fee die fans erg hadden gemist in het eerste seizoen: Flora. Het nichtje van Terra, en fee van de natuur. Haar aanvulling zorgt voor meer diversiteit in de cast. En ze is immers de favoriete fee in de Winx Club community. En Fate Winx Saga Flora ligt erg dichtbij de originele Flora. Fate Flora is erg zorgzaam voor anderen – vooral de andere meiden – en heeft die natuurlijke vriendelijkheid over zichzelf wat ons doet denken aan de oude Flora. Ze geeft erg om ze, net als originele Flora. Ze geeft ook om de andere feeën van de school Alfea, zelfs zo veel dat ze zichzelf zou opofferen voor hun vrijheid.

Haar natuur-krachten zijn erg vergelijkbaar met de krachten van Flora van de originele serie Winx – zoals planten beïnvloeden, en planten tot leven laten komen, en bloemen maken. Fate Winx Saga Flora is goed in drankjes van kruiden maken (aan het einde van het seizoen maakte ze een drankje om de Scrapers naar zich toe te lokken), wat me doet denken aan de originele Flora, ze was altijd al de drankjes-fee in de tekenfilm serie. Fate Winx Saga Flora is goed in advies geven, net als de originele Flora. Ze voelt net als een grote zus, net als de originele serie Flora. Ze lijkt het meest wijze, volwassenste en verstandigste van de groep, en geeft mensen wijs advies, wat haar erg verbindt met cartoon Flora.

Deze Flora gebruikt haar krachten ook in een meer passieve en minder defensieve manier, wat haar ook verbindt met de originele Flora – mensen klagen hierover, maar dat is eigenlijk iets heel typisch voor Flora. Ze doet graag de minder schadelijke aanpak van dingen. Flora in Fate Winx Saga is een geweldig karakter. Fate Flora voegde echt een nieuwe dynamiek toe aan de groep. Veel mensen klagen hoe Flora weinig screentime had en weinig aandacht op haar magie was, ik vondt Flora één van de meest belangrijke deel van het verhaal. Ze heeft Terra geholpen om uit de kast te komen. Ze ontdekte hoe de Scrapers werken. Haar magie + de Drakenvlam hielpen Farah tijdelijk tot leven te wekken. Ze ontdekte hoe ze Scrapers moet verslaan. Ze redde uiteindelijk iedereen aan het einde van het seizoen.

De Winx community zeikt over dat Fate Winx Saga Flora ‘wel meer die bescheidenheid en onzekerheid van de originele Flora mocht hebben’. Maar ik ben het daar sterk mee oneens, er is meer aan Flora dan alleen maar
haar onzekerheid en haar zelf-twijfel. Deze Flora is meer zelfverzekerd, en het is een goede verandering. De andere Winx suite meiden dealen al met zo veel problemen en onzekerheden, een meer zelfverzekerd karakter als een steun. Geweldig.

Wat is er mis met een meer zelfverzekerde versie van Flora? Ik vindt deze haat voor Fate Winx Saga Flora beetje scheef, want in de cartoon had niemand problemen met de meer zelfverzekerde Flora, maar hier plotseling wel? (dubbele standaarden 😕). Maar ik ben het wel met het standpunt van de Winx Club reddit eens dat Flora in dit seizoen meer een eigen karakterverhaal mocht hebben (maar ik denk ook dat er te weinig afleveringen waren om dat voor alle karakters te doen). Maar ze is nog steeds erg interessant en belangrijk karakter 🙂


Andere gebreken van plotgaten van seizoen 2:
Ik vondt seizoen 2 heel goed, dat betekend nog niet dat het perfect was…..

– Het verhaallijn voelde soms erg gehaast. Het seizoen had meer afleveringen mogen hebben. Bijvoorbeeld: na de dood van Andreas zien we de reactie van Beatrix niet 😕
– Te weinig karakterverhaal voor Flora. Soms voelde alsof ze alleen bedacht was om Terra’s nichtje te zijn.
Soms voelde alsof ze alleen bestond voor Terra.
– Terra droeg tijdens het feestje hele slordige kleding en dat terwijl alle andere meiden mooie lange vloeiende gala jurken droegen 😕 In seizoen 1 droeg Terra een prachtige jurk voor plus size vrouwen, daar had ze zelfs make-up en haar haren mooi gedaan naar het feestje.
– Het seizoen dook te weinig op in het concept van het leren dat je adoptievader je hele leven tegen je heeft gelogen dat je heldhaftige vader nog leeft en niet de beste man is. Ik had graag wat meer uitbreiding hier in gezien.
– De gevecht-scénes zijn te kort of er hadden meer mogen zijn – maar ik denk dat dat is omdat een van de makers heeft gezegd dat alle special effects peperduur zijn.
– De drama tussen Terra en Flora was zo raar en overbodig (hier kom ik later op terug).
– De snelheid waarmee problemen worden opgelost, is soms te inconsistent. En sommige ontwikkelingen gebeuren in één aflevering 😕
– Bloom’s karakter lijkt soms alleen maar te gaan om ‘de Drakenvlam’. Er is soms niets anders aan haar karakter dan de drakenvlam die in haar zit.
– Wie was Beatrix nu echt? 🤔
–  Geen magische trainingen of lessen over magie.
– De absentie van Tecna natuurlijk…. 😕
– En iedereen is gek op Riven – net als in de originele serie 🙄  Jep, zelfs Flora!
– Hoe kan Bloom 1000 jaar oud zijn? 🤔
(Dat is nooit uitgelegd).
– Een vaarwel tussen de Winx en Farah, maar geen vaarwel tussen Farah en Saul Silva.
– Het verhaal en The Otherworld mocht wel wat meer uitgediept worden.
– En last but not least: de onopgeloste cliffhanger van seizoen 2, die nooit beantwoord gaat worden is voor mij de grootste plotgat 😕


Musa X Riven in seizoen 2:
Een ding waar ik bang voor was in Fate Winx Saga is uitgekomen: de ship Musa X Riven is waarheid geworden. Ik was woedend toen Musa en Sam uitelkaar gingen, en Musa closer werdt met Riven 😡
Ik had eigenlijk al heel lang een angst dat
Musa X Riven waarheid – zelfs voor seizoen 1 in premieré ging. Musa en Sam’s relatie was zo interessant en zo goed geschreven in seizoen 1, en in seizoen 2 breken de schrijvers dit geweldige koppel uitelkaar, en ik ben boos 😡

Voor mij voelt het alsof ze Musa X Sam hebben verbroken om Musa X Riven realiteit te maken. Ik heb het in het verleden vaak over dit koppel gehad, zoals jullie weten haat ik Musa X Riven. In de originele animatie-serie zijn Musa en Riven ook samen, het is geen vrolijke relatie – het is ontzettend toxisch en ongezond. Deze ship is niet oké 😠 En dat ze Musa weer met die eikel hebben gezet in seizoen 2, maakt me boos. De schrijvers zouden beter moeten weten 😕
De schrijvers weten dat ze niet samenhoren (seizoen 6 van de animatie-serie heeft dat bevestigd).

In seizoen 1 was het zo goed dat ze Musa in een gezonde relatie hadden gezet, maar om in seizoen 2 haar nu toch weer in de armen van Riven te leggen. Ik begrijp ht gewoon niet 😕 En ja, ik weet dat het is omdat Fate Winx Saga gebaseerd is op de animatie-serie Winx, en Musa X Riven in de originele serie ook een stel waren. Maar het was één van de grootste gebreken in de originele animatie-serie, dus was het niet eigenlijk beter geweest als dit verwijderd was gebleven in deze incarnatie van Winx? 😕

De Musa en Sam drama dit seizoen voelde ook zo out of the blue. Er was totaal geen opbouw naar dit drama – en sommige andere drama’s dit seizoen – in seizoen 1 was dit koppel gewoon goed, maar in seizoen plotseling niet meer? 😕 Het was zo raar. Ik voel dat deze drama gewoon zo uit het niets kwam om Musa X Riven te rechtvaardigen. Ik weet dat deze ship nooit verder zal ontwikkelen –want er komt geen seizoen 3 en verder – maar dat ze Musa X Sam zo is achterlaten voordat de serie voorgoed was gestopt is gewoon niet oké 😕



PLOTWENDING: Terra is lesbisch:
Blijkbaar was hier al voorschaduwing van in het eerste seizoen (En ben ik die enige die de hints niet zag? 😂). Terra komt uit als lesbisch in seizoen 2 aflevering 4 ‘An Hour Before the Devil Fell’. En haar coming-out is geweldig. Echt waar. Dat vindt ik echt.
Ik weet dat ik nogal een reputatie heb wat betreft mijn mening over LHBTI, maar echt, ik was heel blij voor haar 🙂 Ik vondt het heel mooie plotwending, en een mooi deel van haar karakterverhaal – Terra heeft geleerd om haar gevoelens te accepteren, en dat vindt ik mooi 🙂 Het past heel erg in Terra’s karakter. Ze voelde altijd al anders, dan de rest.

Maar anders zijn, daar is niets mis mee, en daarom was haar karakterverhaal en haar coming-out zo mooi. Voor mij voelde Terra’s coming-out als een homoseksueel als een manier om haar karakter meer te onderscheiden van de originele cartoon Flora. In seizoen 1 voelde Terra meer als een vollere versie van Flora – ze was ook oorspronkelijk Flora volgens de prototype scripts van Fate Winx Saga. Maar nu voelt ze niet meer als die ‘wannabe Flora’, maar meer als een individueel karakter.

Iemand vertelde mij ook dat het waarschijnlijk is omdat Eliot Salt in het echt ook op vrouwen valt. Sinds Eliot zelf lesbisch is denk ik dat ze de scenario-schrijvers en showrunner Bryan Young heeft gevraagd om haar karakter ook lesbisch te maken – het is voor een lesbisch iemand namelijk moeilijk om in te leven in iemand die hetero is, en vice versa. Aanvankelijk vondt ik het een beetje out of nowhere komen – maar dat komt misschien omdat ik de hints in seizoen 1 niet zag – maar nu begrijp ik waarom Terra een LHBTI karakter werdt gemaakt, en it makes sense.

Veel fans vinden Terra als een LHBTI karakter een te goedkope manier om haar te onderscheiden van de originele Flora, en ik kan zien waar ze vandaan komen – maar als ze niets hadden gedaan dan werdt er weer gezeurt dat er niets nieuws werdt gedaan met Terra’s karakter. De manier hoe de schrijvers dit concept hebben behandeld is voor mij alleen een beetje vreemd. Ze durfde haar niets eens ‘lesbisch’ te noemen, maar noemde haar ‘gay’. Dat maakte het een beetje onduidelijk voor mij. Ze is gay, ja. Maar wat? 😕 Ook sinds ze zei dat ze Riven ooit gezoend had.

Gay is een woord met een breed begrip. Is ze lesbisch, biseksueel, aseksueel? 🤔 Ik neem nu aan dat ze lesbisch is, want ze werdt close met een andere vrouw. En alleen maar omdat ze op onbereike en toxische mannen valt is nog niet meteen een bevestiging dat iemand gay is – het kan een hint zijn, maar geen bevestiging. Ik denk dat ze Terra een betere reden hadden mogen geven waarom ze is gay is.

Terra is gay. En dat is niet het probleem hier. Maar de manier hoe het wordt behandeld dit seizoen voelt soms een beetje raar. Veel hetero-mensen vallen ook op onbereikbare mensen, maar we zijn hetero. Dat homoseksuele mensen vallen op toxische mensen is eigenlijk een oude stereotype die allang dood had moeten zijn. Ik haat deze stereotype 😕 Terra vond dan uiteindelijk wel haar geluk in de liefde, en dat is fijn. De hele drama tussen Flora en Terra was ook onnodig voor mij. Ik hou er niet van hoe Terra een karakter werdt gemaakt dat jaloers is op hetero mensen (Hallo hetero hier, mijn leven is zeker niet beter!).

Jaloersheid lijkt me dan ook heel uitkarakter voor Terra 😕 In seizoen 1 het onzekere dikke meisje, en nu is ze het onzekere gay meisje. Meer sterke LHBTI karakters graag! Ik hou niet zo van deze karakterisatie van Terra, ik hou er niet van hoe ze haar een jaloers-type hebben gemaakt – jaloers op Flora’s openheid en zelfverzekerheid. Het hele drama ging eigenlijk om Riven, en eigenlijk had Terra wel gelijk. Riven is een eikel, een idioot (de manier hoe hij Dane zo liet stikken dit seizoen, wat een eikel 😠). Riven is echt een persoon waar je nooit je vertrouwen aan moet weggeven.
Riven is toxisch en hij behandelt mensen als shit.
Terra had gelijk: Wat zit Flora nu zo leuk te doen met Riven? 😠 Inplaats daarvan wordt Terra beetje gedemoniseerd en wordt de perceptie gecreëerd van ‘UgH TeRrA, jE bEnT gEwoOn jAloErS’. Terra kent Riven als geen ander! Ze heeft al die tijd al gelijk gehad!



Waarom liet Rosalind zichzelf zo makkelijk vermoorden door Bloom?
In seizoen 2 aflevering 5 ontdekt Bloom via Sebastian dat Farah Dowling helemaal niet vermist was en dat Rosalind gelogen heeft. Rosalind heeft Farah vermoord.
Dat maakt Bloom laaiend. Haar intense emoties triggered de Drakenvlam die in haar zit en ze vermoordt Rosalind voor het vermoorden van haar vorige schoolhoofd. De populaire mening in de Winx community dat nu rondt zwerft is dat Rosalind zichzelf te makkelijk liet vermoorden door Bloom – en dat het te snel ging, waarom werdt er bijvoorbeeld geen gevecht tussen Rosalind en Bloom? 🤔

Ik persoonlijk denk dat Rosalind niet terugvechtte omdat ze dacht: Ik ga eraan, er is toch niets meer wat ik kan doen. De Drakenvlam verplettert me toch wel nu.
De Drakenvlam is zo krachtig, ze ging nu toch wel dood.
Vechten helpt toch niet. De Drakenvlam is toch veel krachtiger dan ik. Ik denk niet dat Rosalind zichzelf zo makkelijk liet vermoorden, ik denk dat het gewoon een ‘Het is te laat’-moment was. En fans vinden het ook raar hoe Rosalind, een vuurfee probeerde te bevriezen.
Wist ze niet dat vuur juist ijs kan smelten? 🤔 Ik denk dat Rosalind haar wilde bevriezen om te kunnen zeggen: Kijk ik heb de fee van de Drakenvlam bevroren. Kijk hoe geweldig ik ben.


Waarom geen feeënoutfit met de transformatiemagie?
De feeëntransformaties waren één van de beste dingen van dit seizoen. De transformaties in het laatste gevecht met Sebastian Valtor in de laatste gevecht van het seizoen – en van de serie. Het is geen Winx zonder feeëntransformaties. Feeëntransformaties is de serie Winx maakt. Om de transformatie-magie te unlocken
moet je volgens Farah Dowling al je emoties omarmen, negatief zowel positief. En dat vondt ik mooi.

Sommige reviews vonden dit nogal ‘slap’, maar ik vindt het niet. Want het voelde heel erg Winx-achtig. In de originele serie moeten de feeën ook accepteren wie ze zijn en in hunzelf geloven om te kunnen transformeren. Het voelde juist heel erg Winx.

Maar er was ophef over de feeëntransformaties: Er waren geen magische, glitter en fabulous feeënoutfits – zoals de Winx die dragen in de originele serie als ze getransformeert zijn, en ik snap waar mensen vandaan komen. Voordat het bekend werdt gemaakt dat Fate Winx Saga geen seizoen 3 zou krijgen schreef ik in een post op Facebook dat ik denk dat het was
omdat de magie van de feeën nog onderontwikkeld is,
en dat in seizoen 3 wanneer de magie wat meer ontwikkeld was we waarschijnlijk outfits zouden zien.
Maar sinds er geen seizoen 3 komt zullen we ook nooit magische outfits zien, dat is jammer.

Maar ik denk echt dat er geen magische outfits waren dit seizoen omdat hun transformatiemagie nog nieuw en nog in ontwikkeling is. Transformatiemagie is relatief nieuw in het perspectief van Fate Winx Saga, en had er een seizoen 3 geweest had het meer mogelijkheden kunnen openen voor hen om in de nabije toekomst een magische outfit te hebben – had er een seizoen 3 geweest. En als feeën die nog steeds proberen hun krachten te begrijpen en te beheersen, en hun volledige potentieel te bereiken, was een transformatiemagie misschien nog te vroeg in hun magische ontwikkeling om dit te manifesteren.


Racisme in seizoen 2?
Er gaat wat gezeik rondt in de Winx community dat Aisha’s verhaallijn in Fate Winx Saga seizoen 2 racistisch zou zijn. Aisha is een zwart karakter, gebaseerd op de originele zwarte karakter, Layla, van de serie Winx. Ik zie boosheid over Aisha’s verhaallijn overal in de community nu. En ik heb het gevoel dat ik er iets over moet zeggen.

Nee, ik vindt dat Aisha’s verhaallijn in seizoen 2 niet racistisch was. De Winx community vindt alles racistisch (en als alles racisme is, is niets eigenlijk echt racisme meer 😕). Aisha’s verhaallijn is blijkbaar racisme, want het zou blijkbaar de verkeerde boodschap zijn dat zwarte mensen geen liefde verdienen. Maar dat is niet hoe ik het zag. Dat is niet hoe Aisha’s verhaallijn voor mij voelde. Voor mij kwam het over dat het leven soms gewoon shit is, en dat sommige dingen niet altijd goed aflopen, en dat de liefde soms gewoon hard en moeilijk is (maar je er wel voor moet gaan), en that’s life.

Het heeft niets te maken met Aisha’s huidskleur, want ook zwarte mensen zijn mensen, en zelfs zwarte mensen ervaren de minder leuke dingen in het leven – Ik ben klaar met de hele BLM-propaganda en het slachtoffer maken van zwarte mensen 😕 Zolang de minder leuke ervaringen Aisha sterker maken, is het niet racistisch. Een zwarte vrouw die erge dingen meemaakt en er sterker uitkomt is zo veel meer inspirerender dan een zwarte vrouw die helemaal niets meemaakt. Dit is ook precies waarom Layla in de orginele serie zo geliefd was: ze is een zwarte vrouw die erge dingen meemaakt, maar uiteindelijk er toch heel sterk uitkomt – de Winx community is echt scheef 😕 Elk karakter – van elke huidskleur – dit seizoen maakt schokkende dingen mee, en dat is waarom ik het niet racistisch vindt. Ik had gewoon het gevoel dat het een levensles/karaktergroei voor haar was.


Bloom en Het Rijk der Duisternis:
En ik wil het ook focussen op de converse rondom Bloom en Sky dit seizoen: En dat is het gezeik over Bloom die haar vriendje Sky verlaat voor The Realm of Darkness oftewel Het Rijk der Duisternis. Bloom verlaat Sky, en veel Winx-fans zijn er boos om, want hoe kan Bloom hem zo in de steek laten, hoe kan Bloom dit doen, wat een bitch (Is Bloom echt zo egoistisch dit seizoen? Daar ga ik later op in).

Maar ik vindt dat eigenlijk niet, ik voel alsof ik de enige ben die Bloom’s keuze volledig begrijpt. Met de last van de Drakenvlam op haar schouders kan ze niet terug naar het ‘normale leven’. Je moet onthouden dat Bloom bijna de hele school heeft vernietigd en mensen heeft vermoordt – of bijna vermoordt. Ik denk ook dat als Bloom bleef dat Queen Luna haar weer in de ‘gevangenis’ zou stoppen. Bloom die weggaat in Fate Winx Saga seizoen 2 doet me eigenlijk denken aan hoe ze wegliep in de seizoen 6 van de originele animatie-serie Winx. Nadat ze bijna haar allerbeste vriendin Flora had vermoord. Het is vergelijkbaar.

In de originele animatie-serie kon Bloom
ook niet meer blijven, omdat ze niet kon leven met het feit van wat ze gedaan heeft (en mensen noemen haar een egoist, heeft ze niet eerder verantwoordelijkheid voor haar daden genomen hier? 😕). Als ik bijna de school had vernietigd en mensen letterlijk had vermoord, dan zou ik precies hetzelfde hebben gedaan.

En Bloom ging ook naar Het Rijk der Duisternis, omdat ze moet uitvinden wie ze echt is natuurlijk, en wie haar echte ouders zijn: om haar zoektocht verder te zetten.
In de onopgeloste cliffhanger zien we ook dat Bloom haar echte moeder ontmoet. Ze moet meer weten over de Drakenvlam om te weten hoe ze het kan beheersen,
ze moet haar ouders zoeken, die dezelfde krachten bezitten, om meer te leren.


Is Bloom echt een Mary-Sue?
De Winx Club reddit forum is echt een plek voor Bloom-haat. Je kunt het bijna een Bloom-haat-forum noemen. Vooral voor Fate Winx Saga Bloom nu. ‘Fate Bloom is egoistisch’. ‘Fate Bloom is een bitch’. ‘Fate Bloom is een Mary-Sue’. ‘Fate Bloom is gemeen’. En dat is nog niet eens alles. Als je niet weet wat een Mary-Sue inhoudt, het is kort samengevat: een perfect karakter, zonder gebreken, die geen consequenties voor haar daden krijgt. Maar de Fate Bloom haat is voor vele niet echt nieuw. In de originele animatie-serie werdt Bloom ook zoveel gehaat – en ook vaak een Mary-Sue genoemd. Same old song and dance. We hebben deze dans als een gedanst.

Winx-fans vinden Bloom altijd een Mary-Sue, in welke incarnatie van Winx ook, Bloom is altijd de Mary-Sue. Dat zal ooit nooit veranderen, dus maakt het eigenlijk veel uit? Mensen schelden Fate Winx Saga Bloom uit voor Mary-Sue voor dezelfde redenen als ze cartoon Bloom uitschelden voor een Mary-Sue: Ze is het hoofdpersoon. Je bent het hoofdpersoon van het verhaal, en je bent meteen egoistisch,
en een Mary-Sue. Het verhaal gaat over Bloom, dus ze is een Mary-Sue. Ik zag zelfs een fan zeggen dat het verhaal meer gaat over Bloom’s problemen, dan andersmans problemen. Wel, duh. Ze is het hoofdpersoon. Is dat niet logisch? 🙃

Net als haar cartoon-versie, heeft Fate Winx Saga Bloom duidelijke karakterfouten en gebreken, dus hoe is ze een Mary-Sue? 🤔 In seizoen 2 doet ze er zelfs alles aan om haar fouten op te lossen en verantwoordelijkheid te nemen voor haar daden, en zichzelf te verbeteren. In seizoen 2 vindt ze zelfs dat ze geen goede dingen verdient, omdat het haar sloopt hoe ze Rosalind heeft losgelaten. En moet Aisha haar eraan herrineren zelfs dat ‘ze hulp verdient, niet de dingen niet alleen hoeft te doen’ en dat haar vrienden er altijd voor haar zullen zijn. Er wordt voortdurend getoond hoe Bloom zich een waardeloos stuk stront voelt, omdat ze Rosalind heeft vermoordt – terwijl Rosalind helemaal geen goed persoon was, en die dood verdiend was! Maar Bloom voelt nu dat ze slechte dingen verdient omdat ze iemand die eigenlijk heel kwaadaardig was vermoord heeft.

Wat ik ook zag zeggen in de Winx Club reddit forums was dat Fate: The Winx Saga blijkbaar te veel over Bloom gaat, en dat dat blijkbaar verkeerd is. Fate Winx Saga gaat over Bloom, en daar is nu gezeik over in de forums. Wat ik een beetje scheef vindt, sinds Fate Winx Saga letterlijk een adaptatie is van de originele animatie-serie Winx. En Winx gaat over Bloom, toch? 🤔
Dus is het logisch dat een adaptatie dat overneemt.
Ook in de originele animatie-serie was er veel gezeik over dat de serie ‘te veel over Bloom ging’, maar wat fans moeten begrijpen is dat de serie altijd al over Bloom ging. Ze denken dat het fout is, maar het is eigenlijk waar de serie Winx Club altijd al over ging
vanaf het begin. Dus Fate Winx Saga zal precies hetzelfde zijn.


Is Bloom egoïstisch voor het bevrijdden van Rosalind?
Hier wil ik ook even aandacht aan schenken in mijn review. Ik zie naast het Mary-Sue gedoe, ook veel gedoe rondom Bloom die Rosalind heeft bevrijdt, een absoluut enge crimineel, en fans noemen haar nu ‘egoïstisch’ en ze ‘had beter moeten weten’. Daar wilde ik het nog over hebben, want ik ben het deels oneens. Ja, wat Bloom deed was fout, de grootste crimineel ooit bevrijdden, natuurlijk had ze dat nooit moeten doen – vooral wat de gevolgen ervan.

Maar maakt dat haar nu meteen een verschrikkelijk en egoistisch mens? 🤔 Dat nou ook weer niet. Er zit een groot verschil in egoisme en egoïstische dingen doen. Voor mij zit echt egoisme in intentie en het gebrek van empathie, en dit seizoen zagen we dat Bloom wel tegen Rosalind in wilde werken, voor mij voelde het dat Bloom haar had bevrijddt, omdat ze echt dacht dat
ze iets goeds aan het doen was – omdat ze in een bepaald populair maar vals narratief over Rosalind geloofde. Bloom was diegene die Rosalind uit haar gevangenis bevreed, maar haar ook uiteindelijk versloeg. Dus ze heeft uiteindelijk toch wel weer verantwoordelijkheid genomen voor haar daden.

En ze heeft Rosalind vermoord niet
vanwege haarzelf, maar vanwege wat ze Farah Dowling heeft aangedaan – Bloom gaf heel erg om haar.
En dit doet me eigenlijk denken aan mijn eigen leven. Nee, ik heb geen crimineel uit de gevangenis geholpen, maak je geen zorgen. Maar ik heb weleens mijn hele slechte ex-vriendje geholpen met hele slechte dingen te doen. Maar ik had gewoon niet in de gaten dat ik slecht persoon aan het helpen was (ik was ook zo verliefd, en geloofde alles wat hij zei). Ik had niet in de gaten dat ik een heel slecht persoon eigenlijk aan het aansporen was een hele slechte agenda uit te werken.

Ik had echt totaal niet in de gaten dat mijn ex-vriendje een kwaadaardig persoon een verschrikkelijke leugenaar was. Mijn hele slechte ex-vriendje had me gemanipuleerd, en een leugen-achtig verhaal aangeknoopt over een familie lid van hem die eigenlijk compleet onschuldig was, te demoniseren. Mijn vriendje had me verteld dat zijn familie lid eigenlijk ‘de slechterik’ was, als dekmantel. Toen ik ontdekte wat zijn echte agenda was werdt ik zo kwaad dat ik vanaf die dag heb gezworen hem nooit weg te laten komen met wat hij heeft gedaan – NOOIT meer.

Het verhaallijn van Bloom die Rosalind helpt in haar slechte agenda doet me daarom denken aan mijn eigen leven en mijn eigen ervaringen. Bloom dacht dat Rosalind te vertrouwen was, omdat ze gemanipuleerd werdt. Omdat ik zelf in zo een situatie heb gezeten kan ik zeggen dat ik niet denk dat Bloom egoistisch was, ik denk dat Bloom niet in de gaten had dat ze een crimineel aan het helpen was, net als ik. Ze werdt een leugen-achtig verhaal gevoed, en het leek zo geloofwaardig. Ik heb mezelf jarenlang gemartelt met de gedachte: Had ik het maar eerder geweten. Had ik het maar eerder gezien.

Maar je kunt niet weten wat je niet weet, en je kunt niet iets zien wat je niet ziet. Maar nu weet je het wel, en nu doe je er wat aan, nu zorg je ervoor dat die persoon krijgt wat die verdient, en dat is het belangrijkste. Dat is niet egoisme, dat is gewoon het leven. We zijn allemaal wel eens in een enorme leugen getrapt – en sommige hadden inderdaad grote consequenties. Je bent erin gestonken, maar je hebt ervan geleerd, en je maakt die fout nu nooit meer, dat is het belangrijkste. En ik voel dat dit is wat veel Winx-fans missen.

Nee, ik rechtvaardig totaal niet wat Bloom deed,
maar zeggen dat Bloom meteen de grootste egoist is die ooit heeft bestaan, is voor mij het wel erg bont maken 😕 Maar Bloom had ook zoiets van: ‘Fuck, wat heb ik gedaan. Ik ben meegegaan met een killer’. Maar ze gaf toe dat het haar grootste fout was, en ze heeft zich daadwerkelijk ook aangepast, en dat is waarom ik dit positiever zie. Er is een verschil tussen egoisme en het niet in de gaten hebben gehad wat we deden fout was. Ik denk dat Bloom het echt gewoon niet in de gaten had (noem het impulsiefheid, maarja wat verwacht je van iemand met vuurkrachten?).

Maar nadat ze de realiteit over Rosalind ontdekte – dat ze Farah had vermoordt – deed ze er wel wat aan. Bloom had Rosalind dan wel bevrijddt, maar haar ook weer verslagen. Ze heeft er uiteindelijk ook weer wat aan gedaan, ze heeft ervan geleerd, en verantwoordelijkheid genomen. Bloom voelde zich schuldig, maar het is onterecht, want ze heeft eigenlijk iets rechtgezet.


Had Fate Winx Saga echt zulke hoge kijkcijfers?
Fate: The Winx Saga is voorgoed gecancelled, zoals we allemaal weten. Er komen geen nieuwe seizoenen meer. Het populaire narratief is dat de kijkcijfers van de serie hoog waren, en dat de serie zomaar – zonder goede reden – gestopt zou zijn. Veel mensen denken dit, en ik ook voor een tijd  dacht dat het niet door de ratings kon komen, want die waren toch heel hoog? 🤔
Maar fans op reddit hebben me op andere gedachten gebracht. Blijkbaar waren de kijkcijfers niet zo hoog, als we altijd dachten.

Maar dat is blijkbaar totale onzin en het verhaal van de media. Fate Winx Saga presteerde namelijk veel slechter, dan al hun grote hits en bescheiden hits. In de top 10 staan is niet genoeg om er een hit van te maken. Het is gewoon relatief. Fate Winx Saga die maar een paar dagen op nummer 1 piekte is normaal als er verder geen grote releases zijn. Netflix heeft gebreken, maar ze zijn ook weer niet zo dom om echt succesvolle shows weg te doen. Er is geen groot complot hier, dit is gewoon hoe het bedrijf werkt. Het narratief dat Netflix de goede en populaire series weggooit die je zo vaak hoort is eigenlijk een leugen. Netflix cancelled dingen niet zomaar. De ratings waren niet zo hoog dan wat we altijd dachten.

Dit was mijn Fate: The Winx Saga seizoen 2 review.
Hij was best lang geworden, maar het is een hele volledige review. Wat vindt jij van Fate: The Winx Saga seizoen 2? Vondt jij dit seizoen goed of is het voor jouw een epische faal? Wat zijn jouw tegenvallers en wat vondt jij goed aan dit seizoen? Wat vindt jij van de cancelling van deze serie?

Ik ben benieuwd naar jullie meningen. Laat ze achter in de reacties hieronder. Vergeet niet om je te abonneren op mijn blog, zodat je elke keer een melding krijgt als ik iets nieuws plaats.

Fate: The Winx Saga. Bedankt voor twee fantastische seizoenen! 

4 gedachten over “Fate-Saga is eindelijk een Winx-Saga! 🦋 | Fate The Winx Saga Seizoen 2 Review.

  1. Yeah killing or hurting someone Bloom cares about is a certain way to get burned and let’s be honest, ice magic on a fire fairy was not only never going to work and let’s be honest…..

    Rosalind: “On second thoughts, maybe i was wrong.”

    She realises she is dead as no shield spell could protect her from the dragonflame at full power considering there was an explosion and all that was left of her after the fact was a charred corpse burned beyond any recognition

  2. Your review was very detailed and well written, I agree with almost everything. Now that you mention it, I also feel like Aisha and Gray kind of remind me of the scene where Aisha finds out Nabu has been lying about his identity.

Plaats een reactie