Winx Club nieuws: Iginio Straffi over de Winx Club reboot – Magic Of Italy Mini Winx animatie-serie – Komt World of Winx misschien terug? – Iginio Straffi beantwoord vragen van fans & en veel meer!

Het was weer even geleden, maar hier
zijn we weer: Het nieuwe Winx Club-nieuws. En we hebben weer wat interessante
nieuws-verhalen vandaag: Iginio Straffi verteld ons, zoals elke keer, weer wat meer over de Winx Club reboot,
ookwel bekend als seizoen 9. We gaan het hebben over de nieuwe Winx mini animatie-serie Magic Of Italy.
En een grote kans op de terugkeer van World of Winx in de toekomst.
En Iginio Straffi beantwoord ook vragen van fans
die we vandaag gaan bespreken. Dat en nog veel meer zie je vandaag in het Winx Club-nieuws!
Dit is het Winx nieuws van 10 September 2023.

Nieuwe Winx Club-poppen fabrikant?

‘Rainbow heeft een contract gesloten met een onbekende speelgoedfabrikant om nieuwe Winx-poppen te maken die in Noord-Amerika en andere landen zullen worden verkocht. Er staat iets groots te gebeuren
en het zullen niet de poppen zijn die we eerder hebben gezien’.

(Dank aan youtuber xcanadensis).

Wat vindt jij van dit nieuws over de Winx Club-poppen?
Laat je mening weten in de reacties hieronder.

Winx Club Reboot nieuws – en Fate: The Winx Saga:

Iginio Straffi: ‘Iedereen verwacht grote verassingen, iets heel nieuws… het zal nog ongeveer anderhalf jaar duren om het te maken, maar ik denk dat nieuwe en oude fans dit project zowel grafisch als inhoudelijk interessant zullen vinden’.

‘Ik zou niets veranderen aan de Winx, ik zou met gewoon meer concentreren op de karakters en het verhaal vanaf seizoen 4, in navolging van de verzoeken van de omroepen. En dat is precies wat we doet bij de reboot: Het het verhaal in overeenstemming met het Winx-DNA’.

‘De reboot zal een heel belangrijk karakter hebben voor het grafische gedeelte, we weten nog niet hoe het er precies uit gaat zien, maar we hebben al wat ontwikkelingen’

(Dank aan WinxClubForeverItaly).

De fangroep Winx ClubForeverItaly stelde Rainbow enkele vragen,
voornamelijk over de terugkeer van de Wizards van de Zwarte Cirkel
en de toekomst van Fate: The Winx Saga:

WinxForeverItaly: ‘De nieuwe Winx hebben een meer dan positieve impact gehad. Maar we vragen ons af waarom Ogron tegen Bloom vecht op de uitgelekte poster op het internet. Als het een reboot is, hoe komt het dan dat hij verschijnt als de eerste antagonist, en niet de Trix?’.

Rainbow: ‘We zijn blij om te horen dat je ze leuk vindt. Het was onze bedoeling om ze te moderniseren met behoud van de unieke kenmerken van de eerste Winx. Bovendien was ons idee van een reboot niet om de eerste serie hand in hand te hervatten. De Winx bij het opnieuw opstarten kennen elkaar al, daarom de verschijning van Layla. Het is gewoon een heel nieuw verhaal’.

WinxForeverItaly: ‘We zijn super enthousiast om te weten dat  je het merk Winx ook in Amerika opnieuw gaat lanceren. Zijn de mode-poppen die je in gedachten hebt altijd Witty Toys, of zijn het nieuwe poppen?’.

Rainbow: ‘We bevinden ons momenteel in de onderhandelings-fase met productiebedrijven die geïnteresseerd zijn in de productie ervan. Het is duidelijk dat dit degenen zijn die zijn geïnspireerd door de reboot-serie’.

WinxForeverItaly: ‘Iginio heeft ons tijdens Napoli Comicon onthuld dat hij op de één of andere manier Fate: The Winx Saga probeert te herstellen, is dat waar?’.

Rainbow: ‘Het derde seizoen vereiste een groter budget en Netflix gaf dat ons niet. We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd een contract met Netflix te sluiten, zelfs voor slechts drie laatste afleveringen of voor een film om de serie af te sluiten. Maar er was geen mogelijkheid. Iginio betreurt dit zeer, en hij weet niet wat hij moet antwoorden als fans hem vragen Fate te redden, omdat hij er niets aan kan doen’.

Wat vindt jij van dit nieuws over de Winx reboot en Fate: The Winx Saga?
Laat je mening weten in de reacties hieronder.

Winx Club Magic of Italy/Magie van Italie
mini animatie-serie:

Video is met Engelse stemmen-cast van seizoen 8.

Beschrijving van de serie (Rainbow’s website):
‘Het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking (MAECI) is een partnerschap aangegaan met Rainbow om een nieuwe Winx Club-miniserie te produceren: De magie van Italië.De beroemde Rainbow feeën schitteren in acht nieuwe prachtige afleveringen – een speciaal avontuur door Italië om enkele minder bekende maar prachtige steden op ons schier-eiland te ontdekken, verkennen en promoten; onze nationale cultuur en geschiedenis nemen de vorm aan van enkele zeldzame edelstenen die onze geliefde feeën op hun reis zullen vinden.
Rainbow CGI zorgde voor alle luchtopnamen en drone-beelden, compositie en postproductie,
en hield ook toezicht op de CG-animatie’
.

De serie is verkrijgbaar in negen talen: Italiaans, Engels, Spaans, Frans, Portugees,
Vietnamees, Koreaans, Mandarijn en Japans.

De Winx zullen in hun Mythix transformatie zijn in deze mini animatie-serie.
En de serie zal compleet nieuwe CGI-animatie en karaktermodellen gebruiken.

Ik kon alleen niets vinden online van een officiële release-datum. Maar ik geloof dat ik ergens heb gelezen dat deze zijn geproduceerd als een eenmalige reclame-serie voor het Italiaanse bureau voor toerisme.

Wat vindt jij van deze mini Winx Club animatie-serie?
Laat je mening weten in de reacties hieronder
.

De terugkeer van World of Winx?

‘Rainbow heeft in augustus een aanvraag ingediend voor herregistratie van het handelsmerk World Of Winx. Een interessant punt is dat het huidige TM geldig is tot 2026 en dat automatische verlenging is geconfigureerd.
Waarom een herregistratie voor dit project? Kunnen we de terugkeer van de animatie-serie verwachten?’.

(Dank aan WinxClubRus).

Ik hoop het! Ik mis World of Winx! 😔

Wat vindt jij van dit nieuws over World of Winx?
Denk je dat het terug gaat komen? Laat je mening weten in de reacties hieronder.

Ge-remasterede Winx Club-comics:

‘Limited edition cover ter ere van de 20ste verjaardag van de animatieserie
van het eerste nummer van de strip ‘Welcome in Magix’ van Papercutz’.

(Dank aan WinxForeverItaly).

Wat vindt jij van deze nieuwe Limited Edition cover?
Laat je mening weten in de reacties hieronder.

Iginio Straffi beantwoord vragen van fans op de RiminiComix 2023:


(Link originele video: https://www.youtube.com/watch?v=ZFLK-h4gLBc).

Host: ‘Winx Club wordt 20 jaar oud dit jaar. Een geweldige reis van acht seizoenen, drie films, twee spin-offs, en zelfs een reboot die nu in de maak is. Is er een bepaald moment waarop je besefte dat dit project op het punt stond iets groots te worden? Was er een vluchtig moment waarop je dit begon te realiseren?’.

Iginio Straffi: ‘Wel ja, ik moet zeggen, het gebeurde heel snel. In 2004, toen de serie voor het eerst uitgezonden werdt in Italie, daarna Frankrijk, en daarna het Verenigd Koninkrijk, en dan Duitsland. En in al deze grote landen, overal waren de kijkcijfers het dubbele van het normale gemiddelde volgens de verschillende omroepen die Winx uitzonden, en we kregen data van Mattel en andere licentiegevers, zij verkochten de poppen en andere merchandise alsof het brood was. Toen beseften we dat deze karakters overal een doorbraak hadden gemaakt. Het recept van Winx en haar content is echt mondiaal’.

Host: ‘Dus het werkte! Leuk, leuk, leuk. Het moet gek geweest zijn
om te ontdekken dat het een fenomeen aan het worden was’
.

Iginio Straffi: ‘Voor mij was het zelfs veel eerder, we begonnen met de animatie-test, en om aan de hand van statische tekeningen deze karakters te zien bewegen, vliegen, praten, enzovoort. Tegen die tijd had ik het al gerealiseerd,
er was iets buitengewoons aan hen! We bestudeerden het oog (SIC), het uiterlijk, alles aan Winx, ze waren echt krachtig. Zozeer zelfs dat kleine kinderen vroegen: ‘Kom uit het scherm!’
[lacht].

Host: ‘Steek je hand op als je ooit verliefd bent geworden op één van de Winx!’.
[Bijna iedereen stak haar hand op].
[Een fan zei, Musa 😝].

Host: ‘Terugkijkend: waren er creatieve problemen aan het begin van de serie?
Ik gok maar, misschien bij het maken van de Winx-wereld, of het verhaal, of misschien hun persoonlijkheden?’
.

Iginio Straffi:
‘Nee, voor het verhaal heb ik bijna een heel jaar voor mezelf genomen. 9-10 maanden als een soort zwangerschap, om alles te schrijven, ik had eigenlijk de eerste 3 seizoenen geschreven, en in de hoop dat de eerste goed zou gaan. Maar daar was het hoofd-verhaal en de onthullingen die zouden plaatsvinden. Inplaats daarvan was het grafische gedeelte eigenlijk iets complexer.

Nadat ik al een (prototype) aflevering had gemaakt en deze aan verschillende omroepen had laten zien, besefte ik dat zij (de Winx) niet zo sterk waren en origineel als we wilden. Zo Made in Italy, zo innovatief, dus hadden we alles opnieuw opgestart. Ik vertelde mijn naaste collega’s, ‘Ik realiseerde me dat ze niet sterk genoeg zijn. We moeten alles opnieuw beginnen op de grafische afdeling’. Er waren scénes van mensen die zichzelf uit het raam wilde gooien. Het was niet gemakkelijk om ze te overtuigen.

En ik heb echte mode-stylisten bij het team gehaald, en teruggaand naar dat punt over Poliarte (kunstacademie) en hoe belangrijk het is om je te specialiseren. En dit meisje, ze kwam uit Ancona maar ze werkte in Milaan voor Prada. Ze gaf ons een hele reeks looks, kapsels, kleding, veel frisser en creatiever. En vanaf hier werden de Winx zoals je ze kent van tv geboren. Omdat wat er overbleef van de eerste prototype, genaamd ‘Magic Bloom’, niets werd uitgezonden’.

Host: ‘Ja, ik stel me voor dat ik in een creatief proces klaar ben om een idee te krijgen, het terzijde te leggen en opnieuw te beginnen’.

Iginio Straffi: ‘Dat doe je normaal niet in animatie, omdat animatie angstaanjagende kosten met zich meebrengt. Dus als je bij de kleur en animatie-fasen bent, wordt er niets weggegooid. Maar dit project was zo belangrijk, Rainbow had wat extra geld, afkomst van Tommy & Oscar en een paar eerder successen. Ik ben gepassioneerd door mij werk. Ik zei, ‘Who Cares! Laten we het allemaal weggooien en laten we nog iets beters maken!’. [Tommy & Oscar was één van oudere Rainbow cartoons].

Host: ‘En het werkte, het werkte geweldig! Dus ik zou hem een applaus geven!’.

[het publiek geeft Iginio een applaus].

Host: ‘Nu heb ik een aantal vragen rechtstreeks van de community! Er zijn veel vragen gesteld en geselecteerd. We hebben de meest gevraagde, en we zullen ze hierheen brengen, zodat de community een deel van haar nieuwsgierigheid kan bevredigen. Ze vragen, ‘Als je één ding zou kunnen veranderen aan het verhaal van Winx, wat zou je dan veranderen?’.

Iginio Straffi: ‘Nou, ik zeg: helemaal niets, omdat het zo goed werkte, zou ik niets veranderen. Ik ben vanaf seizoen 4 voorzichtiger, omdat we meer de verzoeken van omroepen enz. volgden. In tegenstelling tot wat we nu doen met de reboot, zullen we ervoor zorgen dat het verhaal heel goed aansluit bij wat het DNA van Winx is.
En zorgen ervoor dat we altijd voorop lopen, andere inhoud dan normaal. Dingen die nieuw kunnen zijn voor het publiek, en ik denk dat dit het enige is wat we altijd in gedachten moeten houden’
.

Host: ‘Absoluut, absoluut ja. En ze vragen ook of we meer kunnen weten over de oorsprong van Winx Club als Magic Bloom ook al hebben we er zojuist eerder over gehad’.

Iginio Straffi: ‘Nou, zoals ik al eerder vertelde, Magic Bloom was een werk-naam, maar we dachten er nooit aan om het zo een kinderachtig naam te geven. Maar het stilistisch heel anders, het verhaal was grotendeels hetzelfde, maar de animatie-stijl was totaal anders. En van daaruit zijn we helemaal opnieuw begonnen om iets nieuws te maken’.

Host: ‘En we hebben er ook een over jouw persoonlijke smaak! Wat is je favoriete slechterik uit de serie?’.

[Publiek roept Valtor].

Iginio Straffi: ‘Nou, Valtor is DE favoriete slechterik.
Maar jongens, de Trix zijn veel te cool, kom op!
Ik zou zelfs een spin-off doen van de Trix, en misschien een Live-Action. Ik weet het niet, ik denk erover na.
Omdat we nog maar weinig weten over de Trix’
.

Host: ‘Dat is juist! Hoe zit het met je favoriete transformatie?’.

[Publiek roept Enchantix].

Iginio Straffi: ‘Enchantix’ [lacht].

Host: ‘De heer Straffi heeft het gezegd over de transformaties’ [lacht].

Host: ‘Nu vraagt de community: ‘Heb je er ooit aan gedacht om een
nieuwe fee met een andere kracht toe te voegen? Zoja, welke kracht?’
.

Iginio Straffi: ‘Ik heb wel weleens over nagedacht, maar het zijn er al veel, aangezien zes al veel karakters zijn. Zelfs Roxy, die de 7e Winx was, die soms voorkomt. Laten we zeggen dat ik graag een telepathische fee hadden willen zien, die gedachten kon lezen. Maar laten we zeggen dat Musa al zo is, dus we hebben geen andere nodig, we hebben ze allemaal al!’.

Host: ‘Wat betreft een compleet nieuw karakter: zou er nu een beroemdheid zijn door wie je geïnspireerd zou worden om er een te maken?’.

Iginio Straffi: ‘Nou… bij de reboot komen er veel grote nieuwe dingen. Er komt een heel belangrijk karakter naar deze nieuwe serie. Voor het visuele gedeelte zijn we tot nu toe door niemand geïnspireerd’.

Host:  ‘Maar zijn er ideeën?’.

Iginio Straffi: ‘Ja, er zijn ideeën!’.

Host: ‘Nou, je hebt de laatste vraag al beantwoord met de vraag of er nieuwe karakters zullen zijn bij de reboot. Het lijkt erop dat we een aantal verassingen zullen krijgen’.

Iginio Straffi: ‘Er zullen GROTE verassingen zijn bij de reboot, iets echt nieuw. Dus nodig ik jullie allemaal uit… anderhalf jaar productie-werk nog. Maar ik denk dat de nieuwe fans, maar vooral die van gisteren,
het een interessante en opwindende serie zullen vinden. Vanuit alle gezichts-punten, van inhoudt tot art-style’
.

Host: ‘Ik ben nieuwsgierig! Steek je hand op als je nieuwsgierig bent! Maar we kunnen geen enkele spoilers doen. We kunnen helaas niets zeggen. En nu vraag ik nog om een groot applaus voor de heer Iginio Straffi! Bedankt dat u bij ons bent gebleven!’.

[het hele publiek steekt zijn hand op 🙂]

Wat vindt jij van dit interview met Iginio Straffi?
Laat je mening weten in de reacties hieronder.

Dit was al het Winx Club-nieuws die ik had voor vandaag.
Vergeet niet om je te abonneren op mijn blog,
zodat je elke keer een melding krijgt als ik iets nieuws
op mijn blog plaats. Ik wens jullie een fijne dag!

Een gedachte over “Winx Club nieuws: Iginio Straffi over de Winx Club reboot – Magic Of Italy Mini Winx animatie-serie – Komt World of Winx misschien terug? – Iginio Straffi beantwoord vragen van fans & en veel meer!

  1. Reading after a long time & it feels great to catch up but I don’t really think we will be getting anything new regarding world of winx. I would love it though!

Plaats een reactie